2018-11-03

Знаний в Україні дитячий ансамбль народного танцю «Веселад» вчергове підтвердив свій статус лідера на міжнародній танцювальній арені. Повернувшись через три роки до Латвії, наш колектив вчетверте здобув абсолютну першість.

Впродовж конкурсних днів – 26-30 жовтня 2018 р., з поміж 28 танцювальних колективів, що представляли шість країн (Литву, Латвію, Естонію, Білорусію, Росію та Україну) авторитетне, професійне журі визнало ансамбль «Веселад» кращим танцювальним колективом та нагородило двома нагородами.

Так, перше місце наші юні танцюристи отримали за номер «Північне сяйво», що був представлений в номінації «Естрадний танець».

І, зрештою, Гран-Прі Десятого Міжнародного фестивалю «Балтійський вояж 2018» ансамбль «ВЕСЕЛАД» виборов за святковий український танець «Вітальний Гопак».

За час перебування на фестивалі учасники ансамблю змогли відчути не лише справжню атмосферу конкурсу, але й насолодитися краєвидами столиці Латвії – м. Риги, прогулятися вуличками знаменитої Юрмали, доторкнутись до історичної спадщини Лівонських рицарів у м. Сігулда, відчути себе юними моряками, мандруючи через Балтійське море до Швеції, пізнати культуру та традиції Вікінгів у загадковому Стокгольмі та, зрештою, помилуватися вогнями нічного Вільнюса.

Наша подорож залишиться незабутньою в наших серцях і червоними літрами відобразиться в історії самого фестивалю.

Нажаль, наші діти були єдині, хто представляв Україну, проте вони гордо довели, що є кращими, а Україна завжди перемагає і переможе!

Фото